Aurinkoagentti_strip.jpg

AURINKOAGENTTI 2.0

VASTUULLISEN AURINKOKASVATUKSEN PUOLESTA.

 

TOIMINTA NYT

Kevään 2021 toiminta alkaa viikolla 9 Aurinkoagentti-koulutuksilla. 

Koulutuksiin voivat osallistua Lounais-Suomen alueella työskentelevät varhaiskasvatuksen ammattilaiset. Koulutusten tavoitteena on lisätä ammattilaisten tietoisuutta auringon riskeistä ja auringolta suojautumisesta. Koulutukseen osallistujat saavat ajankohtaista tietoa turvallisesta aurinkokäyttäytymisestä ja osaamisen ohjata Aurinkoagentti-toimintaa lapsiryhmille.   

Koronavirustilanteesta johtuen koulutustilaisuudet järjestetään etänä, Teamsin välityksellä, viikolla 9 seuraavasti:  

  • tiistai 2.3. klo 9–10 

  • keskiviikko 3.3. klo 18–19 

  • perjantai 5.3. klo 12.30–13.30 

  

Varhaiskasvatuksen ammattilaiset voivat valita heille sopivan koulutusajan yllä olevista vaihtoehdoista. Ilmoittaudu Aurinkoagentti-koulutukseen viimeistään 22.2.2021.

 

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on mahdollisuus tilata maksutta Aurinkoagentti-materiaalia omaan toimipisteeseensä. 

 

TULOSSA

Varhaiskasvatuksen ammattilaisille suunnatut Aurinkoagentti-koulutukset järjestetään etätoteutuksena viikolla 9. Koulutuksiin ovat tervetulleita Lounais-Suomen alueen varhaiskasvatuksen ammattilaiset. Ammattilaiset saavat koulutuksista tietoa auringon riskeistä ja Aurinkoagentti 2.0 -materiaalit toiminnan vetämiseen omassa päiväkodissaan. 

 

Koulutusten lisäksi Aurinkoagentit jatkavat vierailujaan Lounais-Suomen alueen päiväkodeissa ja puistotoiminnassa maaliskuussa 2021. Vierailuissa huomioidaan koronavirustilanteen aiheuttamat rajoitukset.

 

AJANKOHTAISTA AURINKOSUOJAUKSESTA

Lasten aurinkosuojauksessa tulee muistaa riittävä nesteytys, päähineen ja aurinkolasien käyttö, riittävän varjon tarjoaminen sekä oikeaoppinen aurinkorasvaus lapsille suunnattujen aurinkotuotteiden kanssa. Nämä yhdessä antavat hyvän suojan sekä UVA- että UVB-säteilylle.

 

Ihoa tulee suojata auringolta aina, kun UV-indeksi on kolme tai sen yli. Tämä luku voi ylittyä jo maaliskuun lopulta alkaen aina syyskuun lopulle asti ja keskikesällä myös pilvisinä päivinä. UVI-ennusteen voi tarkistaa esimerkiksi ilmatieteenlaitokselta.

 

Kuumana ja aurinkoisena päivänä ulkoilua tulisi välttää klo 12–14 välisenä aikana.

 

Alle vuoden ikäisille ei suositella aurinkovoiteen käyttöä, vaan heidät tulee suojata varjossa ja vaattein. 1–2-vuotiaille suositellaan fysikaalista aurinkovoidetta ja yli 2-vuotiaille suositellaan sekä kemiallista että fysikaalista aurinkovoidetta. Lapsille suojakerroin tulisi olla 50, aikuisille vähintään 30. Aurinkovoide on hyvä levittää iholle 10–15 minuuttia ennen ulos menoa.

 

Ihoa ja vireystilaa tulee tarkkailla riittävästä suojauksesta huolimatta.

 

Aikuisen oikeanlainen käyttäytyminen auringossa on tärkeää – lapsi oppii mallioppimisella!

  • Facebook
  • Instagram

JENNI VASKELAINEN

PIA ILVES

pia.ilves@lssy.fi

044 451 5655

ANNAMARI RIVERO

Seiskarinkatu 35, 20900 Turku

© 2020 Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

0