top of page
Aurinkoagentti_strip.jpg
Aurinkoagentti.png

AURINKOAGENTTI 2.0

VASTUULLISEN AURINKOKASVATUKSEN PUOLESTA.

Juuri nyt

TOIMINTA NYT

Elokuussa 2020 Aurinkoagenttien toiminta pilotoidaan leikkipuistoon. Koronavirustilanteen vuoksi muu toimintamme on tällä hetkellä tauolla.

Toiminta leikkipuistoissa toteutuu samankaltaisesti kuin päiväkodeissa. Toimintahetkessä Aurinkoagentit lukevat lapsille ja lapset pääsevät harjoitteleman ohjatusti oikeanlaista aurinkorasvausta. Elokuussa 2020 toiminta käynnistyy pilotoinnin muodossa ja toiminta laajenee useampiin puistoihin keväällä 2021.

Tulossa

TULOSSA

Käynnistämme toiminnan kokonaisuudessaan taas keväällä 2021.

 

Keväällä 2021 järjestetään Aurinkoaamiainen-koulutuskiertue viidessä eri kunnassa. Koulutustilaisuuksiin ovat tervetulleita varhaiskasvatuksen ammattilaiset. Ammattilaiset saavat koulutuksista tietoa auringon riskeistä ja Aurinkoagentti 2.0 -materiaalit toiminnan vetämiseen omassa päiväkodissaan. Koulutusten ajankohdat ilmoitetaan tällä sivulla alkuvuodesta 2021. 

 

Aurinkoagentit vierailevat Lounais-Suomen alueen päiväkodeissa keväällä 2021. Päiväkodit ja kunnat vaihtelevat vuosittain.

Aurinko nyt

AJANKOHTAISTA AURINKOSUOJAUKSESTA

Lasten aurinkosuojauksessa tulee muistaa riittävä nesteytys, päähineen ja aurinkolasien käyttö, riittävän varjon tarjoaminen sekä oikeaoppinen aurinkorasvaus lapsille suunnattujen aurinkotuotteiden kanssa. Nämä yhdessä antavat hyvän suojan sekä UVA- että UVB-säteilylle.

 

Ihoa tulee suojata auringolta aina, kun UV-indeksi on kolme tai sen yli. Tämä luku voi ylittyä jo maaliskuun lopulta alkaen aina syyskuun lopulle asti ja keskikesällä myös pilvisinä päivinä. UVI-ennusteen voi tarkistaa esimerkiksi täältä.

 

Kuumana ja aurinkoisena päivänä ulkoilua tulisi välttää klo 12–14 välisenä aikana.

 

Alle vuoden ikäisille ei suositella aurinkovoiteen käyttöä, vaan heidät tulee suojata varjossa ja vaattein. 1–2-vuotiaille suositellaan fysikaalista aurinkovoidetta ja yli 2-vuotiaille suositellaan sekä kemiallista että fysikaalista aurinkovoidetta. Lapsille suojakerroin tulisi olla 50, aikuisille vähintään 30. Aurinkovoide on hyvä levittää iholle 10–15 minuuttia ennen ulos menoa.

 

Ihoa ja vireystilaa tulee tarkkailla riittävästä suojauksesta huolimatta.

 

Aikuisen oikeanlainen käyttäytyminen auringossa on tärkeää – lapsi oppii mallioppimisella!

bottom of page